Raons per a estudiar turisme: Una aposta de futur

Estudiar el Grau en Turisme és un dels destins estudiantils més demandats en aquests moments. Tant és així, que és molt possible que tu mateix et trobis en la tessitura de si estudiar-ho o no. Si aquest és el cas, amb total seguretat t’interessarà conèixer les raons més destacables per les quals decidir-te afirmativament.

Per tot això, al llarg d’aquest article t’assenyalarem els motius a tenir en compte a l’hora d’endinsar-se en el món dels estudis universitaris en l’àmbit del turisme.

Raons per les quals estudiar el Grau en Turisme

Estudiar turisme pot ser, en si mateixa, una experiència meravellosa. No obstant això, en moltes ocasions es realitzen els uns o els altres estudis no pel que els estudis són en si, sinó per les sortides que ofereixen al món laboral. En ser això així, nosaltres ens centrarem aquí a mostrar-te els tres pilars fonamentals d’aquesta carrera en relació amb la seva viabilitat laboral i de futur.

La potencialitat del sector: el futur és del turisme

L’any 2019, 1400 milions de persones van viatjar a tot el món. Aquestes enormes xifres, encara que puguin semblar impressionants, no són més que una petita mostra dels nivells que aquesta indústria aconseguirà en un futur pròxim. De fet, entre 2017 i 2019 el turisme mundial va augmentar fins a un 10%, assenyalant la projecció que, sens dubte, va donar-se durant els pròxims anys.

L’augment mundial i progressiu de la riquesa als països sol traduir-se immediatament en un creixement de la demanda de turisme. Països amb enormes poblacions com l’Índia o la Xina estan sofrint grandíssims augments en els seus nivells econòmics, la qual cosa va generant una massa de potencials turistes. Això, per descomptat, és aplicable a molts altres països en vies de desenvolupament.

estudiar turismo

D’aquesta manera, enfront d’altres sectors en els quals la tecnologia actua de manera negativa, deixant-los obsolets, aquest no és el cas del turisme. De fet, la millora en les comunicacions i serveis de transport a través dels avanços científics suposa un enorme incentiu al turisme.

En definitiva, gastar temps i diners en estudis de l’àmbit turístic suposa, sens dubte, la realització d’una inversió segura. Xifres de turistes, percentatges de despesa, nombre de visitants… el que es viu avui dia no és més que un avançament del que acabarà sent en anys pròxims. Tots els indicadors de l’Organització Mundial del Turisme així ho indiquen. La potencialitat del sector és difícilment comparable amb la de qualsevol altra indústria actualment existent, i aquest ha de ser un dels motius que has de tenir en compte per a decidir-te o no per dedicar-te professionalment a això.

Amplitud de sortides: sinònim d’ocupació

Quan es parla del turisme, en realitat s’està referint a un conjunt enorme de diferents treballs. Aquesta indústria es compon, en realitat, per tota una amalgama de llocs diferents. Si duus a terme els estudis de turisme, en realitat estàs obrint una quantitat incommensurable de portes diferents. Les ocupacions que potencialment es recullen dins del paraigua del turisme són, tècnicament, infinits, perquè recorren totes les capes de béns i serveis relacionats amb aquest sector.

Tot això implica que les sortides del Grau en Turisme siguin nombrosíssimes. Al contrari del que ocorre en molts altres àmbits de treball molt més estancats i tancats, aquest presenta un ventall amplíssim de sortides. El catàleg general de possibles treballs que un titulat en aquests estudis pot realitzar és tan gran que molt difícilment no s’acaba trobant ocupació.

Si bé podem referir-te aquí a sortides (com les agències de turisme, el màrqueting de viatges, l’organització d’esdeveniments, la direcció de grups, el treball hoteler…) el futur encara està per determinar, i molts treballs que ni tan sols avui existeixen poden ser aquells que t’esperin després dels teus estudis. Des de les ocupacions més directament relacionades amb el món dels negocis fins aquells de tall artístic i cultural, tot cap en aquest sector.

Tot això comporta, a més, que no sigui aquesta una carrera que exigeixi una vocació determinada. Dins dels estudis d’aquest tipus tenen cabuda persones que no tenen formada una idea clara i definitiva d’allò a què volen dedicar-se. Això sí, en general, aquesta carrera serà especialment adequada per a tot aquell que tingui una especial tendència a l’art, la història, la geografia, els idiomes i el treball cara al públic.

 

Dinamisme laboral: constant canvi

De tot el que s’ha dit anteriorment es deriva una conseqüència fonamental: aquests estudis s’enquadren en un sector en constant canvi. Si se suma el fet que el futur és encara molt incert en aquest àmbit (però, en tot cas, completament esperançador) i la realitat de l’amplitud de sortides laborals que aquests estudis presenten, la conclusió només pot ser una. El dinamisme està en l’ADN del turisme.

Enfront de la monotonia i regularitat de molts altres estudis, aquest presenta una realitat evident: cada dia serà diferent a l’anterior i ser capaç d’imaginar el futur amb concreció és absolutament impossible. En ser això així, si tu no desitges quedar-te ancorat a un mateix lloc, fent un treball absolutament monòton i en el qual no comptes amb cap al·licient que t’empenyi a ser feliç, el turisme és el teu. L’enriquiment personal derivat del seu dinamisme intrínsec et brindarà experiències impagables.

A més, conforme vagis guanyant experiència i aprenguis del contacte amb el sector professional, podràs anar adequant la teva activitat als teus projectes més personals. Fundar el teu propi negoci turístic, emprendre i crear… tot serà possible, perquè aquí no existeix l’estancament propi d’altres llocs de treball molt més tradicionals.

En conclusió, si estàs dubtant sobre estudiar el Grau en Turisme, els motius aquí recollits seran d’enorme utilitat per a decantar-te per fer-ho. La potencialitat futura, el dinamisme del dia a dia i l’amplitud de sortides laborals hauran de ser, sens dubte, elements a tenir en compte per a optar per aquesta meravellosa carrera.